Громови од ведро небо

Гром удри во црквата Св.Петар, изградена во чест на првиот римски Папа и тоа токму на денот и само неколку часа по објавата на спектакуларната вест која го обиколи светот, сегашниот Папа Бенедикт 16 си дава оставка?
Image
Воопшто не би коментирал дали е ова `чудо`, или не. Им го оставам тоа на интелектуалните кепеци, само следува аналогното и логично прашање од овој несекојдневен настан.

Ако овој нашиов Папа реши да резигнира, со што ли ќе гаѓа Господ по нас, со подуени жаби можеби? Зарем во оваа жабокречина од држава зарем ги немаме во изобилие?

Advertisements

About effo1

Antivirus

Posted on 13/02/2013, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Напишете коментар.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: